Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη ιδρύθηκε το 2017 σε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας, τις Φέρες του νομού Έβρου.
Ασχολούμαστε με την παρασκευή παραδοσιακής σάλτσας ντομάτας.
Είμαστε αγρότες τρίτης γενιάς και με σύμμαχο τον ευλογημένο κάμπο της Θράκης, έχουμε μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Με προσωπική δουλειά, αγάπη για την παράδοση και με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για τη σωστή καλλιέργεια και διαλογή της ντομάτας, έχουμε από την αφετηρία, άριστη ποιότητα πρώτης ύλης.
Το μυστικό της επιτυχίας
Το μυστικό της επιτυχίας του προϊόντος, κατά έναν μεγάλο βαθμό, βρίσκεται στο γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι καλλιεργούμε την ντομάτα, με βασικό μέλημά μας να δώσει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει, όπως το χρώμα, τα σάκχαρα (brix), το λυκοπένιο και πολλά άλλα.
Εξίσου σημαντικό είναι και το κλίμα του Έβρου, που ευνοεί την ανάδειξη αυτών.
Επιπλέον, ο παραδοσιακός τρόπος μεταποίησης δίνει στον καταναλωτή ένα αγνό χειροποίητο προϊόν, χωρίς πρόσθετα, όπως συντηρητικά, πηκτίνες, χρωστικές ουσίες κ.α.
Στόχος μας
Μοναδικός μας στόχος είναι ο καταναλωτής να πάρει την μεγαλύτερη γευστική ικανοποίηση από μια σάλτσα ντομάτας.
Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κρατάμε σταθερή την ποιότητα και να το πιστοποιούμε με νέες βραβεύσεις. Τα βραβεία που έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής σε διεθνή διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας είναι έντεκα. Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευση για εμάς είναι οι κριτικές των ίδιων των πελατών.
Θέλουμε να καθιερωθούμε στην συνείδησή τους όχι για την γκάμα των προϊόντων μας, αλλά για την μοναδική και γνήσια γεύση που μια σάλτσα μπορεί να έχει.
Πώς ξεκίνησαν όλα;
Η βασική ιδέα ξεκίνησε το 2016 όταν είδα τη γυναίκα μου να κάνει αυτό που έκανε κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη (που το έκανε και η μητέρα της και η γιαγιά της) δηλαδή τη σάλτσα όλης της χρονιάς. Εκεί, κατάλαβα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι απαγορευτική για τη σύγχρονη γυναίκα με τους ρυθμούς της ζωής μας και ότι όλο και περισσότερες νοικοκυρές δεν θα μπορούσαν να το κάνουν.